CoreELEC settings won't open

Hi,

I just don’t know what I did, but after running CoreELEC 8.95.6 for a while I’m unable to open the CoreELEC settings in the settings menu anymore: Clicking on the menu item simply does nothing!

Please advice …

Thanks!

Please turn on debug logging, try and enter it again and then provide your kodi.log.

Sorry for taking so long, just was too busy to get around it.

That’s all I have with advancedsettings.xml logging set to “4” with regards to the CoreELEC settings:

19:20:13.087 T:3550561136 DEBUG: CPythonInvoker(10, /usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/default.py): start processing

Anything else I should watch out for? Do I need to activate something else debugging-wise to make progress? The rest of the box / installation works perfect, just the CoreELEC settings menu won’t open.

Thanks!

Just tried again, here a bigger snippet:

19:25:45.434 T:4078957424 DEBUG: CLibInputHandler::DeviceAdded - pointer type device added: MOSART Semi. 2.4G Wireless Mouse (event6)
19:25:48.545 T:4011844464 DEBUG: LIRC: - NEW 160 0 KEY_OK devinput (KEY_OK)
19:25:48.593 T:4088898416 DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnScreensaverDeactivated from xbmc
19:25:48.593 T:4088898416 DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 4, from xbmc, message OnScreensaverDeactivated
19:25:48.594 T:4088902432 DEBUG: HandleKey: 11 (0x0b, obc244) pressed, screen saver/dpms woken up
19:25:49.609 T:4088902432 DEBUG: ------ Window Deinit () ------
19:25:50.403 T:4078957424 DEBUG: CLibInputKeyboard::ProcessKey - using delay: 500ms repeat: 33ms
19:25:50.404 T:3524252528 DEBUG: Thread Timer start, auto delete: false
19:25:50.430 T:4088902432 DEBUG: Keyboard: scancode: 0x1c, sym: 0x000d, unicode: 0x000d, modifier: 0x0
19:25:50.498 T:3524252528 DEBUG: Thread Timer 3524252528 terminating
19:25:50.510 T:4088902432 DEBUG: Keyboard: scancode: 0x1c, sym: 0x000d, unicode: 0x000d, modifier: 0x0
19:25:50.510 T:4088902432 DEBUG: HandleKey: return (0xf00d) pressed, action is Select
19:25:50.512 T:3524252528 DEBUG: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
19:25:50.512 T:3524252528 INFO: initializing python engine.
19:25:50.512 T:3524252528 DEBUG: CPythonInvoker(11, /usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/default.py): start processing
19:25:51.602 T:4078957424 DEBUG: CLibInputKeyboard::ProcessKey - using delay: 500ms repeat: 33ms
19:25:51.602 T:3252343664 DEBUG: Thread Timer start, auto delete: false
19:25:51.610 T:4088902432 DEBUG: Keyboard: scancode: 0x39, sym: 0x0020, unicode: 0x0020, modifier: 0x0
19:25:51.611 T:4088902432 DEBUG: HandleKey: space (0xf020) pressed, action is Pause
19:25:51.778 T:3252343664 DEBUG: Thread Timer 3252343664 terminating
19:25:51.797 T:4088902432 DEBUG: Keyboard: scancode: 0x39, sym: 0x0020, unicode: 0x0020, modifier: 0x0
19:25:52.324 T:4011844464 DEBUG: LIRC: - NEW 160 0 KEY_OK devinput (KEY_OK)
19:25:52.340 T:4088902432 DEBUG: HandleKey: 11 (0x0b, obc244) pressed, action is Select
19:25:52.344 T:3252343664 DEBUG: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
19:25:52.344 T:3252343664 INFO: initializing python engine.
19:25:52.345 T:3252343664 DEBUG: CPythonInvoker(12, /usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/default.py): start processing
19:25:53.038 T:4011844464 DEBUG: LIRC: - NEW 160 0 KEY_OK devinput (KEY_OK)
19:25:53.047 T:4088902432 DEBUG: HandleKey: 11 (0x0b, obc244) pressed, action is Select
19:25:53.052 T:3751637872 DEBUG: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
19:25:53.052 T:3751637872 INFO: initializing python engine.
19:25:53.052 T:3751637872 DEBUG: CPythonInvoker(13, /usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/default.py): start processing
19:26:00.504 T:4078957424 DEBUG: CLibInputHandler::DeviceRemoved - pointer type device removed: MOSART Semi. 2.4G Wireless Mouse (event6)

I’m experienced with Linux / command line stuff, so is there any way to start / debug the settings addon from my box’ shell directly?

Any further advise here? Still having that issue unfortunately …

I don’t know what your issue is, I have tried with a fresh install and there is no issue, you could try remove the folder inside /storage/.kodi/userdata/addon_data, reboot and then try again.

Hi guys,

I ran into this issue before and the solution (after some searching) was very simple: i deleted the coreelec file where settings are stored.
After that i was able to open the settings section again (and had to reset all configs).

I guess the settings file can get corrupted.

Hope it helps

I have the same problem when i update to coreelec 19.

Where can i find this file?

usersettings\addon_data\service.coreelec.settings.

I had the same error, but not always. Removing the settings only helped temporarily. For me it was my (unsupported) skin causing the issue. Switched skins and haven’t seen the error since.

Same issue here with an X96 Air

About | FAQ | Terms of Service | Privacy Policy | Legal Notice