Random colour scren after boot


#1

Hi guys.

Got a random problem on my old faithful s905 box.

Using latest CoreELEC version

Sometimes after the CoreELEC boot screen I get a blank screen. Sometimes it’s blue, sometimes pink and this morning it was green.
Pulling the power sometimes sorts it but it may take 3 or 4 boots to get into Kodi. I’ll upload a video later.
I’m thinking it’s a hdmi problem but welcome any input.
I’ve tried a clean install of CoreELEC, that works for a couple of days then starts to do it again. I’ve tried a different hdmi cable and it doesn’t seem to matter which hdmi input I use on the tv.

Thanks for any tips.

Matt


#2

Try the latest version, 8.95.6 it only came out yesterday.

bear in mind some remotes won’t work

read the release notes


#3

Will do.

Thanks

Matt


#4

Just thinking about this at work.

I don’t think it’s related to booting. This particular box is always on. And it does it when I turn the tv on in the morning sometimes. So I think it’s more when the tv is off for a while ( over night ) maybe a hdmi handshake issue?

Matt.


#5

Updated to latest release. Just done it again.

Been doing some reading, might I need to force CoreELEC to rgb?

Matt


#6

You can try to connect to different TV to check if it’s a problem with box or TV.
If TV than you can try RGB. If Box than possible bad cable or cable connection.


#7

Thanks for the reply.

How do I force the box to output rgb?

Matt


#8

Add echo 'rgb,8bit' > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/attr in autostart.sh

Also try to start TV before box.


#9

No forcing colour space with the latest release will cause issues, this to me seems like an issue with your HDMI cable.


#10

I’ve tried multiple cables on this one.

I’m thinking it might be time to retire this box, it’s had a good run. Lol.

Matt