19.0-Matrix Discussion

It’s an addon problem, i think. I read something at kodi forum.

It seems it works now, even with non English letters in search query.

It should be supported. 9.2 will not auto update to 19. This is by design.

1 Like

For anyone doing the upgrade from 9.2.X to 19.0 I’ve found after the first reboot I have to use the “Check for updates” option under addons for all of the latest Kodi 19 addons to be found. After my first reboot Kodi flagged my Tvheadend and Jellyfin addons as being incompatible.

Updated from CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20210302

Seemed to go OK except that it came up with the Estuary skin, instead of my Confluence one which had also disappeared from the list of available skins.
Adding the skin back from a zip file restored it and also restored the settings, so only a minor issue.

Had to find an update to the Lanik repository to use Kcleaner.

ITV player addon no longer compatible but developer has promised an update, although no fixed eta.

Comedy Central addon no longer compatible and so far no update from the dev.

A couple of Youtube addon settings got changed but nothing major.

Coreelec backup kept failing towards the end of the process, restarting Kodi and producing a crashlog with no useful information. It was attempting to delete a folder with some world flags which did not seem to be linked to any addon, so I deleted the older and then backup then ran correctly.

Going through general functionality, all seems well and working as before.

I’m having issues with CE 19.0 Matrix not detecting my TV’s 4K resolution & defaulting to 1080p.

I use a harmony remote to power on (in this order) a Sony 4K TV, Yamaha AVR, Odroid N2+ & since upgrading to v19.0, CE only detects resolutions 1080p & under.
However, if I power down the system & power it up again using the remote, CE will then detect the TV’s 4K resolutions (though I have to change resolution back to 2160p manually). Rebooting CE on it’s own does not reset the resolutions.
This seems to be a HDMI handshake issue but changing the order in which the 3 devices are powered on/off, or setting power-on delays does not make a difference. Only the entire system shut-down/re-start does.

@Terry_Fyde

If Portisch solution is not your case then please collect full logs and the output of command ce-debug after you booted with wrong resolution


After that try to update to this version and check if issue persist or not
https://drive.google.com/file/d/1k5nP7tYb2zzc3kR2XW-89fIL1F9-MJqG/view?usp=sharing

Thank you both, Portisch & boot2k3 for the prompt responses
I’m playing around with setting longer delays with the Harmony to ensure that the TV & AVR are well & truly up & running before the N2+ is. I’ll report back shortly (& post logs if necessary)…

Sor tof similar to me. Odroidn2+ 9.2.6, so loaded update via via the settings file and selected the 19 strand, then the update. it installed and worked except the remote would not allow the right left keys to work and other keys seemed to be jerky, double/triple effect jumping overy whatever was selected. So selected the 9.2 string and downgraded to 9.2 6 again and all working right away as expected. Not sure of any diagnosis other than the X96 Xgody remote from the old Xgody box works with 9.2.6 100% but not with the 19.0. sick of spending days and days trying to refine the remote configuration. should’nt be this hard.

1 Like

The remote file names changed for meson_ir.

Take a look to the section CoreELEC 19 change

Issue still persists. Log is attached.
Log.txt (78.5 KB)

not all that I requested but I see ddc_timeout in logs
try to update to build from my previous message and check again

OK, sorry. It’s my first time SSH-ing.
I’m downloading the build you linked now (thanks) & will try it tomorrow as the kids have hijacked the TV for the night :frowning:

Edit:
Sorry, I meant to point out that I can’t post an http://ix.io URL as CE keeps giving me a ‘failed to upload’ error message (& why I SSH’d).

You could use ssh commands for different parts of logs:
cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | paste
dmesg | paste
ce-debug
Ok, waiting for your test results

1 Like

hi. I wrote in another thread, I did not hear the answer, maybe this time it will work.

Error: service.coreelec.settings

Log: https://zerobin.net/?ed675ba629aaf0f3#aEB2KVel66WsteiF12kxYkqPuTbhZoNXZSYN/J4Tzys=

Upgraded a “standard” TX3 4gb ram 1GBe (emmc install)to latest nightly matrix.

Just ssh’ed in as described above, changed to .update, wget the latest matrix nightly, sync and reboot.

I use mariadb as sql database and things seem to have gone smoothly.

As mentioned, did set a strong password for the web-control service for yatse (android control).

Only add-on that did not work, was dnstestleak and OpenVFD, which I suppose is just the gui-part, as the box shows correct time and the standard ~50c(that’s a “…” in itself but hey…cheap box). Either that or it keeps on guessing fairly correctly.
Any’hoo… Netdata is also ticking along.

Praised be the wholesome devs of CoreELEC.
Thank you so much for your time and thought you put into this.

1 Like

Since CE 19 and still present in the kodi 19 nightlies:
I’ve a medium sized video library about 1200 movies, 300 TV episodes (mainly Kommissar Rex!!) All the scans are on local information only (an nfo file for each video). Previously an update would flash by in a minute or so. Now it takes up to 20 minutes with an event log warning that “File failed to scan” with a 4 digit number appended to the error/warning message. I’d hazard a guess that theres a warning for every file in the library.

http://ix.io/2Rz9

We need more debug information.
You have something strange in your locale settings.

Upgraded my t95n (s905x) to Android 7. Then did a fresh install of amlogic-ng and then upgraded to Matrix. Went fairly fluid, apart from some small hick-ups. Almost everything works, have one movie that won’t play anymore (it did on the non-ng build) but others I tested did. Cool new feature is the opacity of subs. Especially with HDR on, subs tend to be too bright. Would be even cooler if the opacity could be set individually for HDR and SDR.

Only thing I don’t love is the new boot screen. It does not look sexy on an oled screen. The background is grey instead of black and I’m not a fan of the red and green. The windows Matrix splash which is black and blue looks much better.